Autogeen lassen

Lasschool autogeen lasser opleiding

Wat is autogeen lassen?

Autogeen lassen wordt door men als de basis gezien voor een goede lasser. Maar wat is het nu precies? Bij autogeen lassen wordt warmte door een gasbrander geleverd en niet door elektrische stroom. De gasbrander (het gas is acetyleen) levert een vlam van ongeveer 3.000 °C. Deze vlam smelt het moedermateriaal. In de vlam wordt een staaf met toevoegmateriaal gehouden, deze smelt ook. De gasvlam beschermt het smeltbad tegen inwerking van de lucht. Het autogeen lasproces kent zeer veel variabelen, die alle onafhankelijk van elkaar worden geregeld. Een autogeen lasser leert bij Opleidingscentrum Lasschool om te gaan met al deze variabelen.

Afhankelijk van het soort materiaal wordt er gekozen om naar ‘links’ te lassen of naar ‘rechts’. Veelal wordt autogeen lassen gebruikt bij dikwandig installatiewerk. U kunt bijvoorbeeld denken aan installaties ten behoeve van de CV. De volgende lasnaadvormen worden onderscheiden:

  • T-naad;
  • V-naad;
  • Binnenhoeklas;
  • Buitenhoeklas.

Autogeen lasser opleidingen

Opleidingscentrum Lasschool biedt de volgende autogeen lasopleidingen om een autogeen lasser te worden:

Door de expertise van ons opleidingsinstituut kunt u uw NIL-lasdiploma al binnen acht dagen behalen. Eventueel kunt u, in overleg met instructeurs, op zaterdag uw lascursus volgen. Opleidingscentrum Lasschool is flexibel en verzorgt naar wens certificatie op locatie. Met trots kunnen wij dan ook een slagingspercentage van 98% presenteren!

Autogeen lassen cursus volgen

Bent u benieuwd naar de vele lascursussen bij ons opleidingsinstituut? Schrijft u zich in via aanmelding lasopleiding. U kunt zich dan direct opgeven voor een autogeen lassen cursus. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Wilt u alvast een kleine indruk verkrijgen van onze vele mogelijkheden? Volg Lasschool op Facebook, Twitter of LinkedIn. Ideaal om een klein beetje kennis te maken met ons!